Director web

Cele mai comune greșeli în pregătirea cafelei turcești

Publicat de Expresor Cafea la 12.03.2018, 23:15 | https://www.expresor-cafea.ro
cafea, bautura, trendy, lifestyle, sanatate
Cafeaua turcească este cunoscută ca fiind cea mai fină varietate de cafea, asta făcând parte din farmecul ei. Dacă nu găsești la magazinele specializate cafea măcinată special pentru cafeaua turcească, o poți măcina chiar tu folosindu-te fie de un mojar (dacă preferi metoda tradițională), fie de o râșniță. Orice ai alege, macină boabele cât mai fin posibil. Una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face este să dai cafeaua în clocot (atunci când e vorba de cafea turcească, și nu numai). Dacă faci asta, cafeaua va fi amară și lipsită de aromă. În schimb, ia cafeaua de pe foc exact înainte de a începe să dea în clocot. Toarnă spuma în cești, apoi repetă procesul încă de două-trei ori, în funcție de câtă răbdare ai. După ce ai terminat de făcut cafeaua te grăbești să o torni în cești, fără să o lași un pic să se ”odihnească”. Ai răbdare câteva minute și dă timp zațului de cafea să se lase pe fundul ibricului. Toarnă apoi în ceașcă și savurează aroma de cafea turceasca.
+ Adauga site + Adauga anunt



Ultimele modele


Newsletter

Completati mai jos adresa de email pentru a primi ultimele informatii de pe site-ul nostru.

Promovare prin articole


Modele de site-uri